Ungdomsverksamhet 2016

Målsättning Juniorverksamheten 2016

• Vi ska ha 23 spelare som är kvalificerade att spela på Skandia Tour
  • Vi ska utbilda mera ideella ledare
  • Vi ska ha fler tjejer i juniorträningen

Ansvarig Ungdom: Kent Hansson 08-99 52 56 eller 070-812 79 90

Golfkul 4-6 år
Det är vår första träningsgrupp för barn på Haninge GK. Träningen bedrivs på sommaren. Ålder i golfkul gruppen är 4-6 år, både pojkar och flickor. Träningen bedrivs av våra utbildade PGA Tränare och ledare, den bygger på att precis som det låter att ha riktigt kul. Både medlemmar och icke medlemmar är välkomna. Inga förkunskaper behövs och utrustning finns att låna för de som inte har.

Syfte: Ha roligt, träna på att få bollen i hål samt grunderna i sving och närspel genom övningar och lekar.

Träningstider/Träningsprogram:

• 9 träningar mellan maj och september.

Träningsavgift: 950 kr

Yngre Minior 7-9 år
Det är vår andra åldersgrupp i träningen. Träningen bedrivs både på vintern och på sommaren. Åldern är killar och tjejer mellan 7 till 9 år. Träningen bedrivs av våra utbildade PGA tränare.

Syfte: Ha roligt, träna på att få bollen i hål. Grunderna i sving och närspel. Vi börjar även med Sving teknik samt början på teorin vett och etikett. Alla ska få rätt att gå ut på banan med vuxet sällskap.

Träningstider/Träningsprogram:

• Vinterträning i Haninge Golfhall 12 ggr, mellan vecka 3-vecka 13.
  • Sommarträning på Haninge Golfklubb varje vecka mellan vecka 17 och 37.
    Träningsdag är måndagar eller tisdagar.
  • På sommarlovet erbjuds det träning för de som är hemma.
  • Säsongsavslutning
  • miniorläger (separat kostnad 1300 kr)

Träningsavgift: 1500 kr och 900 kr för vinterträningen.

Äldre Minior 10-12 år
Det är vår tredje åldersgrupp i träningen. Träningen bedrivs både på vintern och på sommaren. Åldern är killar och tjejer mellan 10 och 12 år. Träningen bedrivs av våra utbildade PGA tränare.
Både medlemmar och icke medlemmar är välkomna. Inga förkunskaper behövs och utrustning finns att låna för de som inte har. Grupperna är indelade efter förkunskaper.

Syfte: Ha roligt, träna på att få bollen i hål. Grunderna i sving och närspel. Sving teknik och början på teorin vett och etikett samt början på golfregler. Tävlingsmomentet startar med lagtävlingar. Alla ska få rätt att gå ut på banan med vuxet sällskap.

Träningstider/Träningsprogram:

• Vinterträning i Haninge Golfhall 12 ggr, mellan vecka 3-vecka 13.
  • Sommarträning på Haninge Golfklubb varje vecka mellan vecka 17 och 37.
    Träningsdag är måndagar eller tisdagar.
  • På sommarlovet erbjuds det träning för de som är hemma.
  • Säsongsavslutning
  • miniorläger (separat kostnad 1300 kr)

Yngre Junior 13-16 år/Junior Prospects 1 och 2
Vår fjärde åldersgrupp. Träningen bedrivs både på vintern och på sommaren. Åldern är killar och tjejer mellan 13 och 16 år. Träningen bedrivs av våra utbildade PGA tränare.

Syfte: Ha roligt, träna på att få bollen i hål. Grunderna i sving och närspel. Sving teknik och början på teorin vett och etikett samt början på golfregler. Tävlingsmomentet fortsätter med lagtävlingar och inviduella tävlingar. Alla ska få grönt kort.

Träningstider/Träningsprogram:

• Vinterträning i Haninge Golfhall varje vecka mellan vecka 3-vecka 13.
  • Säsongsavslutning
  • Juniorläger (separat kostnad 1300 kr)

Äldre Junior 17-21 år/Junior Prospects 1 och 2

Vår femte och sista åldersgrupp bland juniorerna. Träningen bedrivs både på vintern och på sommaren. Åldern är killar och tjejer mellan 17 och 21 år. Träningen bedrivs av våra utbildade PGA tränare. Alla ska få grönt kort.

Träningstider/Träningsprogram:

• Vinterträning i Haninge Golfhall varje vecka mellan vecka 3-vecka 13.
  • Säsongsavslutning
  • Juniorläger (separat kostnad 1300 kr)

Juniorlägret 2017
Årets Juniorläger kommer att gå av stapeln under vecka 26, måndag -onsdag, kostnaden för lägret är 1300 kr. Planera in lägret i tid, detta får inte missas. Vi kommer att spela på banan varje dag, anmäl gärna en kompis. Ålder för deltagande är 2002-1995. Anmälan görs till: lars.bjurstrom@pgasweden.com

Miniorlägret 2017
Årets miniorläger kommer att gå av stapeln under vecka 25, måndag-onsdag, kostnaden för lägret är 1300 kr. Planera in lägret i tid, detta får inte missas. Vi kommer att spela på banan varje dag, anmäl gärna en kompis. Ålder för deltagande är 7-12 år. Anmälan görs till: lars.bjurstrom@pgasweden.com

Kunskapsstege
Detta är saker som vi kommer att gå igenom under träningar och läger 2017.
Se längst ner på sidan

Vi söker ideella krafter till juniorverksamheten
Är du sugen att vilja vara med och utveckla juniorverksamheten eller har frågor, hör av dig till Kent Hansson
Kent Hansson: 072-177 46 06