Byggprojekt

Välrenommerade specialister hjälper oss uppnå målen med en njutbar spelupplevelse

Sylvain Duval agronom från Turfgrass Agronomy & Services i Spanien

En agronom är specialist på lantbruk, miljö- och naturresurser och biologi. Agronomen jobbar med rådgivning och information, analyserar problem och ger förslag till lösningar.

Sylvan Duval är en uppskattad agronom för golfbanor och har haft uppdrag i Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien. Han har jobbat med Jack Nicklaus Design och vår egen banarkitekt Christian Lundin.
Han hjälper även Haninge GK idag med rådgivning för vår bana.

Sylvain arbetar nu även med preparering av Ryder Cup banan i höst utanför Rom på Marco Simone Golf&Country Club.

Du kan läsa mer om Sylvain Duval här.

 

Nytt bevattningssystem

Vårt bevattningssystem är 35 år gammalt och kräver kostsamt underhåll varje år. När det inte fungerar som det ska uteblir bevattning och gräset torkar och blir sämre att spela på.

En bevattningsdesigner Giles Wardle från Irriplan England är anlitad och har konstruerat ett nytt system som förser våra gräsytor med rätt mängder vatten.

Underlagen ligger som grund för upphandling från en leverantör av utrustning till bevattningssystemet.

Systemet sträcker sig förstås över hela banan och är ganska omfattande med pumpar, rördragning, ventiler, sprinklers och styrsystem. Vi kommer att fått dubbelradigt sprinklersystem som kommer ge en betydligt bättre täckning av alla grönytor än den vi har idag.
Se rördragningsskissen.

 

Ny vattendränering

Dräneringssystemet är också 35 år gammalt och sätts igen vartefter åren går.

Bunkrar och vissa greenområden har varit problematiska områden eftersom jord rinner ner i bunkrarna och dräneringsrör vid regn. Jorden stoppar sedan upp flödet i dräneringsrören och regnvattnet skapar lokala översvämningar.

Vi kommer därför använda den nya tekniken med Capillary concrete i bunkrarna. I korthet innebär det att vi gjuter ett ca 5 cm tjockt betonglager i bunkern innan sanden läggs i. Betongen har en kapillärverkan som gör att regnvatten rinner igenom och dessutom suger betongen upp fuktighet från jordlagren under vilket gör sanden mera jämnt fuktig.
För den som vill fördjupa sig i produkten se film nedan.

Byggentreprenör

Vi kommer att använda oss av Nelson&Vecchio en engelsk byggentreprenör som tidigare gjort liknande banbyggen på bl.a Kristianstad GK och Skövde GK. Båda banorna har blivit väldigt uppskattade efter genomförandet.

Entreprenören har förstås besökt vår bana och ser goda möjligheter att bygga fina hål i den vackra miljön vi har med slottet och stora ytor att använda för utformning av hålen. Vi har ju slingor med hål efter varandra till skillnad från banor med hålen tätt bredvid.

http://nelsonvecchio.com/index.php