Ban information

Baninformation!

Tyvärr har har vi en del skador på gul och röd slingas greener som vi kämpar med. Många av skadorna är snömögel men sen är det tyvärr lite extra skador på gul slinga ifrån februaris översvämning. Blåa slingan ser betydligt bättre ut och har inte så många skador på greenerna. Vi vågar inte riktigt klippa ner greenerna till 3 millimeter än då det fortfarande är väldigt kallt på nätterna och det är som ni säkert förstår för att skydda greenerna mot köldskador. När värmen kommer så klipper vi ned greenerna från nuvarande 4 till 3 millimeter.  Vi vill som ni att greenerna ska vara i toppskick och kommer att repså dem en vända till denna vecka samtidigt som vi lägger på vätmedel som gör att vattnet lättar kommer ner till gräsrötterna och inte dunstar bort.

Greenfee
Fram tills vi känner oss nöjda med greenerna gör vi lite förändringar för medlemmar och greenfeegäster.
Bokningen kommer tillsvidare endast vara öppen för medlemmar och gäst till medlemmar. Vi utökar gäst till medlemsrabatten till 50% på både 18-hålsbanan och 9-hålsbanan, förutsatt att greenfeen inte understiger 300 kr på 18-hålsbanan eller 150 kr på 9-hålsbanan.
Under perioden med lägre greenfee kan man endast boka 2 veckor i förtid.
Vi går ner till 2-veckor för att så fort banan repat sig kunna öppna upp för ordinarie greenfeepris och samtidigt ökar vi då till 4 veckors bokning igen.

Arbetet på banan

Denna vecka kommer vi att stödså samtliga greener med grässorten krypven som är en annan grässort mot vad vi har på de flesta greener idag. Den tydligaste greenen där vi fortfarande har krypven på vår bana är nederdelen på gul 2a´s green.

Vi kommer även att lägga på vätmedel på greenerna som gör att vattnet lättare sjunker ner till rötterna och inte dunstar bort.
Vi behöver även solens makter med värme dygnet runt för att få lite extra fart på greenerna.

Vi kommer i veckan också att rulla ut färdigt gräs runt bunkern på gul 8:a och gul 9a.
Vi kommer i veckan också att rulla ut färdigt gräs på röd 5:as gula tee och blå 5:as gula tee.