Instruktörer/Tränare

Haninge golfklubb har förmånen att ha 2 stycken skickliga instruktörer. Dennis Edlund och Lars Bjurström.

För att bli Pro på en golfklubb krävs en gedigen utbildning. För oss på Haninge GK är PGA en viktig organisation. PGA står för Professional Golfers Association. I Sverige ansvarar PGA för utbildning och fortbildning av Svenska golfinstruktörer. För att ansöka till utbildningen måste man ha ett gediget golfspel på elitnivå.

Vi har instruktörer med SM medaljer och Tourerfarenheter. De flesta har startat sin Instruktörskarriär med 2 års praktik och en Grundtränarutbildning, för att sedan söka in på den 3 år långa Högre Tränarutbildningen. På den blir man utbildad i bla svingteknik,idrottspsykologi, biomekanik, golfens historia, utrustningmm. Vi har den kompletta kunskapen.