När stänger banan?

Publicerat: 2022-10-14 12:00 - Skrivet av Linus Carlsson

Sista speldag på Nya slingan blir 23/10 Sista speldag för blå slinga blir 30/10 Sista dag att träna på rangen blir 24/10 Sista dagen att besöka Lilla Kök & Bar blir 23/10

När stänger golfbanan?

Hej alla medlemmar,

Säsongen lider mot sitt slut och igår onsdag hade vi frost ända fram till 11:30. Vi har med glädje känt att alla medlemmar och gäster varit nöjda med vår nyöppnade slinga men känner nu att det är dags att stänga den för att hinna ta hand om vinterskötsel. Vi ska gå över alla greener för att plocka bort den poa som tagit sig in och efter det lägger vi ett sandtäcke över greenerna.
Våra arbetare åker hem den 20/10.

Sista speldag på Nya slingan blir 23/10
Sista speldag för blå slinga blir 30/10
Sista dag att träna på rangen blir 24/10
Sista dagen att besöka Lilla Kök & Bar blir 23/10

Vi vill påminna er som är ute och spelar sista veckorna att vara extra noga med att laga nedslagsmärken på greenerna. Ett nedslagsmärke som inte är lagat inför vintern har större risk att dra åt sig sjukdomar.

Golfbilar/Mopeder
Golfbilarna och Grön Golf mopederna kommer att tas in för säsongen 14/10. Det är alltså golfbil och moped förbud från och med lördag den 15/10.

Range
Rangen stänger 25/10

Reception: 08:30-15:00

Lilla Kök & Bar: 09:00-15:00 (Öppen till och med 23/10)

Brev från ordförande

Bästa medlem Haninge GK,

Golfsäsongen 2022 går mot sitt slut, där vi trots ombyggnad med bara 18 hål öppna för spel ändå har haft en fin säsong. Möjligheten att komma ut på banan har trots rådande omständigheter varit god. Höjdpunkten denna sommar var när nya fina slingan och putting-greenen öppnade i augusti!

Nu blickar vi fram emot 2023 med tillförsikt, även om utmaningarna är många.

Vi har klarat av att genomföra renovering och utveckling av banan utan att kräva in aktietillskott eller extra avgifter från er medlemmar. Med externt stöd och lån har vi finansierat banans utveckling mot visionen.

Men med allt som hänt under 2022 - efter en två år lång pandemi - ser vi nu ökade kostnader p g a krig, inflationen, mycket dyrt drivmedel och ökade kostnader för gödning och elektricitet. Allt detta tillsammans med höjda räntor på våra lån gör att vårt behov av ökade intäkter är uppenbart. Lägg där till att vi vill öka finishen och leverera en ”bana i toppskick”, vilket medför höjda arbetskostnader.

För att ta höjd för de stigande kostnaderna ökar vi nu priset på våra spelrätter (se vår hemsida), vilket svider för oss alla. Men se det också som ett sätt att skydda er investering, ni som är och kommer bli delägare i banan. Tar vi nu hand om produkten optimalt under 2023, så förvaltar vi era och klubbens investeringar på bästa sätt. På sikt kommer det öka värdet av att vara aktieägare och golfspelare på Haninge GK.

Målet är att vi redan till midsommar nästa år ska ha 18 fantastiska hål med hög finish, och en kompletterande 9-hålare i bra skick.

Ta nu hand om er i vinter med att exempelvis träna på Golfverket.

Vi i styrelsen och ledningen ska göra allt för att förbereda banan så att vi får en härlig golfsäsong 2023!

Ordförande Haninge GK
Ragnar Unge